Vitruta For Good

İster ekolojik farkındalığın artması ister yeni jenerasyonun aktivist kimliğinin etkisi diyelim, artık net bir şekilde görüyoruz ki sürdürülebilir bir dünya için tüketim alışkanlıkları ve yaşam pratikleri değişmeye başladı. Gün geçtikçe daha fazla insan, dünyamızla dengede bir yaşam tarzını benimseme yolunda çaba gösteriyor. 

2021 yılının Haziran ayında başlattığımız Vitruta Sürdürülebilirlik Programı ile biz de payımıza düşen sorumluluğu üstlenmek istedik. Hem sürdürülebilirliği farklı başlıklarla ele alarak bilinçli tüketiciye şeffaf bir şekilde rehberlik etmek hem de sürdürülebilir modanın destekçisi, uygulayıcısı olmayı amaçladık.


Bu konuda attığımız ilk adım kendimizi, bünyemizde bulunan markaları ve ürünleri çeşitli kriterlere göre değerlendirmek oldu. Yolculuğumuza başladığımızda Vitruta çatısı altındaki ürünlerin sadece %20’si sürdürülebilirlik etiketine sahipken bugün bu ürünlerin oranı %36 oldu. Materyallerinin en az %50’si doğal kaynaklardan elde edilen bu ürünlerden satın alındığında ise ağaçlandırılması gereken zor alanlara drone ile tohum topu atma faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. EcoDrone projesinin detayları için burayı tıklayın.

Bünyemizdeki markaların sürdürülebilirlik faaliyetleriyle ilgili en doğru bilgileri edinmek için konusunda uzman danışmanlarımızla beraber şeffaf bir sürdürülebilirlik anketi oluşturduk bu kriterlere göre iyi ve lider konumdaki sürdürülebilir markaları da ürünlerden bağımsız öne çıkarıyoruz. Bu markaların sayısı da her geçen gün artıyor. Sürdürülebilir Marka Kriterlerimizi incelemek için burayı tıklayın.

Ek olarak tüm ofislerimizde, mağazalarımızda ve depolarımızda %100 yenilenebilir enerji kullanımına geçtik. Uluslararası I-REC standardında yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleyip enerji kaynaklı karbon emisyonlarımızı sıfıra indirerek Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) edindik.


Tabii ki yapacak daha çok şeyimiz, gideceğimiz daha uzun yollar var. Ama aynı zamanda biliyoruz ki “mükemmellik” kaygısı ile aksiyona geçmemek ve hayal ettiğimiz gelecek için çaba sarf etmemek Vitruta’nın ruhuna çok ters olurdu. :) “Responsibly Curated For Good People” mottomuzla daha fazla doğa ve canlı dostu markayı yakından tanıma fırsatı sunmak ve birbirimize ilham olarak pozitif etkimizi büyütmek en büyük motivasyonumuz. Siz de Vitruta Sürdürülebilirlik Programı kapsamında neler olduğunu öğrenmek, paylaşmak ve destek olmak isterseniz #vitrutaforgood Instagram etiketini takip edebilirsiniz.