Ömer Dicle

Ömer Dicle - vitruta

Good People of Vitruta üyelerinden Ömer Dicle, kendisine yönlendirdiğimiz yedi soruyu cevapladı.

Bize biraz kendinden bahsedebilir misin?

Selamlar, Ömer ben. 1990  İstanbul doğumluyum. Pera’da bulunan meze restoranı Aheste’nin ortaklarından biriyim. Yaklaşık 10 senedir yiyecek-içecek sektörünün içerisindeyim. Hayalimdeki işi yaptığım için, zamanımın çoğunu, tutkunu olduğum bu restorana ayırıyorum.  Koklamak, tatmak ve insanlarla paylaşım içerisinde olmak hayatta en keyif aldığım şeylerdendir. Yeni lezzetler keşfetmekten ve farklı şaraplar denemekten keyif alırım.

Omer Dicle Aheste

Senin için İstanbul’da keyifli bir gün nedir? Neler yaparsın?

Benim için İstanbul’da keyifli bir gün öncelikle iyi bir kahveyle baslar. Kahvaltı da varsa hayır demem 🙂 Daha sonra Aheste’ye gelip çalışma arkadaşlarımla beraber biraz günlük hayat, biraz işle ilgili sohbet ederim (genelde gır gır şamatayla geçer).  Akşamüzeri arkadaşlarımla bir araya gelip beraber birkaç kadeh bir şeyler içmek tabii ki bu programın vazgeçilmezlerinden olur, hele ki sonrası güzel bir akşam yemeğine bağlanıyorsa. Kısacası, benim için İstanbul’da keyifli bir gün iyi şeyler yiyip içmek, sevdiğim işi yapmak ve sevdiğim insanlarla bir arada olmaktır.

Peki biraz dışarı çıkarsak, senin için ideal bir tatil nedir? Bugüne kadar gördüğün, en beğendiğin yerler neresi, buralardan bize verebileceğin bir tavsiye var mı?

Net bir ideal tatil resmi yok kafamda ama Türkiye’de Likya yolunun yürünmesini tavsiye ederim, tabii bu planı bir de kampla birleştirmek gerekir. Yurdun dışına çıkacak olursam Barselona benim için bir vazgeçilmezdir. Şehrin enerjisinin yanı sıra, İspanyol ve Katalan mutfaklarına tam anlamıyla hayranım. Barselona’ya gidecekler için; Petit Comite’de, yanında bir kadeh Cava ile kaz ciğerli milföy yemeden dönmemelerini tavsiye ediyorum.

Petite-Comite-Barcelona

Peki bu tatilin için valizini hazırlarken olmazsa olmazın nedir? Yanına neler alırsın?

Güneş gözlüğüm ve tabii ki gidilecek restoranların bir listesi seyahate çıkarken olmazsa olmazlarım.

Son dönemlerde seni etkileyen kitap/müzik/film tavsiyelerin var mı?
Çok kitap okuyan biri olduğumu söyleyemeyecek olsam da son okuduğum kitap olan Gizli Ajans – Alper Canıgüz ’den oldukça keyif aldım. Son döneme ait olmasa da en sevdiğim filmlerden biri; Sin City – gözüm kapalı ikonik kültler arasında sayarım.

Bu aralar hepimizin hayatında yer alan platformlar var bir de; Netflix, Youtube, sesli kitaplar, podcast uygulamaları… Bunlardan hangileri ne ölçüde hayatının içinde? Bizle belki favori kanallarını, podcast serilerini ya da en sevdiğin dizileri-belgeselleri paylaşmak istersin?

Spotify ve Netflix çoğunluğun olduğu kadar benim de hayatımın içinde. Favori dizim Mindhunter.