Levent Aşkan

Levent Aşkan - vitruta

Good People of Vitruta üyelerinden Levent Aşkan, kendisine yönlendirdiğimiz yedi soruyu cevapladı.
Levent Askan Vitruta Mag

 

Biraz kendinden bahsedebilir misin? 

Doğma büyüme Kadıköylüyüm. 1988 doğumluyum. Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunu olsam da şu an okuduğu bölümü yapmayanlar sınıfındayım. Online marketing üzerine danışmanlık hizmeti veriyorum. Bunun dışında kafa dağıtmak için koşuyorum ve bisiklete biniyorum diyebilirim.

Senin için İstanbul’da keyifli bir gün nedir? Neler yaparsın?

İstanbul’da keyifli geçen günlerim ağırlıklı olarak hafta sonlarında gerçekleşiyor. Sabah erken kalkıp sahilde koşmanın ardından, aileyle yapılan kahvaltı ve kitap seansı gelir genellikle. Arkadaş buluşmalarımı da Moda’da gerçekleştirmeye çalışırım, Moda nedense bu aralar en keyif aldığım yerlerden. Moda’ya bisikletle gittiğim günleri de keyifli olanlara saymazsam haksızlık etmiş olurum.

Peki biraz dışarı çıkarsak, senin için ideal bir tatil nedir? Bugüne kadar gördüğün, en beğendiğin yerler neresi, buralardan bize verebileceğin bir tavsiye var mı? 

Birkaç senedir ideal tatil tanımım değişti ve tatilin doğa içerisinde olmasına özen gösteriyorum. Biraz yaş ilerledikçe olsa gerek. : )

Doğa içerisinde yalnız kalabildiğim ve trekking parkurlarının olduğu destinasyonlar favorim. Tabii bir de ekstrem spor imkanı varsa şahane.Son yıllarda en sevdiğim yerler; Nepal – Pokhara, Tayland – Pai, Likya Yolu ve   Kazdağları.Pokhara’yı ve Likya Yolu’nu trekking parkurları, Pai’yi enfes doğa manzaraları, Kazdağları’nı da havası için tavsiye ederim.

Levent Askan Vitruta Mag

Peki bu tatilin için valizini hazırlarken olmazsa olmazın nedir? Yanına neler alırsın?

Çadırım olmazsa olmazım. Bununla birlikte kısa bir kitap, uyku tulumu ve matımı da sırt çantama koyarım mutlaka.

Son dönemlerde seni etkileyen kitap/müzik/film tavsiyelerin var mı?

Kitap olarak Platon’un Şölen’ini söyleyebilirim. Sevgi üzerine okuduğum en güzel kitaplardan. Sevginin bir evrensel tanımı olmadığını çok güzel anlatıyor.

Müzik olarak Türkçe Rap’e kayanlardanım ben de bu ara. Dans ettiriyor açıkçası.

Bu aralar hepimizin hayatında yer alan platformlar var bir de; Netflix, Youtube, sesli kitaplar, podcast uygulamaları… Bunlardan hangileri ne ölçüde hayatının içinde? Bizle belki favori kanallarını, podcast serilerini ya da en sevdiğin dizileri-belgeselleri paylaşmak istersin?

Youtube üzerinden Freedom in Thought severek takip ettiğim kanallardan. 140Journos’un da videolarını keyifle izliyorum. Podcast tarafında Fularsız Entellik ve 5 Kişi bölümlerini heyecanla beklediğim kanallardan. Evrim Ağacı’nı da vakit buldukça takip ediyorum.

İş ile alakalı olarak ise Girişimci Muhabbeti’ni ve Gary Vaynerchuk’u dinlemeye çalışıyorum.

Tabii hazır podcast konusu açılmışken Made in Turkey’den de bahsedelim.
Türkiye’den yurtdışına internet üzerinden ürün satan firmaların hikayelerini anlattığımız bir podcastimiz var.

*Levent Aşkan’ın yazımızda bahsettiği Made in Turkey podcast’ini buradan inceleyebilirsiniz.

https://www.spreaker.com/show/made-in-turkey