Övgü Doğan Özalp

Övgü Doğan Özalp - vitruta

Good People of Vitruta üyelerinden Övgü Doğan Özalp, kendisine yönlendirdiğimiz yedi soruyu cevapladı

Ovgu Dogan Ozalp Vitruta Mag

Biraz kendinden bahsedebilir misin?

Merhabalar !

‘85 Mersin doğumluyum. Küçük şehir insanı olmanın verdiği muhteşem avantajlarla özgür ve mutlu bir çocukluk geçirdim. Futbolla yaşayan bir ailenin, iki ağabeyin küçük kız kardeşi olarak çocukluk yıllarında sınavım, zorunlu kalecilik, top toplayıcılıkla geçti. : )

Ankara Basın Yayın okuduğum yıllar boyunca, İstanbul ve Ankara’da bir sürü iş tecrübesi, bitmek bilmeyen stajlar ve hayaller. Hayallerim beni önce, Ankara takımlarını takip eden bir futbol muhabirliğine, üniversitenin bitmesiyle Eurosport’un, Real Madrid’in de işortağı olan Universidad Europea de Madrid’de “Digital Sports Journalism and Multimedia” master’ina götürdü.

Madrid’te geçen 1 yılımın ardından önce Eurosport ve amatör futbol hakemliği ardından Fenerbahçe Spor Kulübü ile devam eden spor yöneticiliği kariyerim takip etti.

Fenerbahçe’den ayrılmak zorunda kalmam ile FC Barcelona’da geçen bir yıl ve “aşk mı kariyer mi” noktasında evlilik ile sonuçlanan Barselona macerası…

Ve şimdilerde yeniden Fenerbahçe Spor Kulübü ile Spor Yöneticiliği kariyeri. Eğlenceli, komik bir o kadar da zor bir kariyer…

Domestik olarak ise; evli, 1 çocuk annesi, sneakers lover.

Senin için İstanbul’da keyifli bir gün nedir? Neler yaparsın?

Spor ayakkabılar, güneş gözlüğü ve güzel bir kahveyle her yerde mutluyum. Kızımla yürüyüş, açık hava, arkadaşlarla gerçekten güzel bir yemek benim için keyiften de ötesi çok mutlu bir gün…

Peki biraz dışarı çıkarsak, senin için ideal bir tatil nedir? Bugüne kadar gördüğün, en beğendiğin yerler neresi, buralardan bize verebileceğin bir tavsiye var mı?

Favori şehrim her zaman Barselona. Arkadaşlarım, eski evim ve favori restoranlarıyla daima Barselona. Fırsat buldukça Barselona’ya kaçmaktan yanayım.

Unutulmaz Güney Afrika seyahatimizi, kaçış noktası olarak 2 günlük Paris gezilerimizi ve her çocuklu aile gibi Fethiye’yi vazgeçilmezlerim olarak söyleyebilirim.

Peki bu tatilin için valizini hazırlarken olmazsa olmazın nedir? Yanına neler alırsın?

Asla kullanmayacağımı bildiğim halde spor kıyafetlerimi alırım. Bol bol sneakers, 1-2 tane gözlük, bir tane kurtarıcı elbise ve mutlaka ki backpack… Konfor benim için şıklıktan önce geliyor.

Ovgu Dogan Ozalp 3

Son dönemlerde seni etkileyen kitap/müzik/film tavsiyelerin var mı?

Güneş doğduğundan bu yana çocuk gelişim kitapları okuyorum, bu aralar da sık sık Peppa Pig. Bilmeyenler için anlatması zor J

Özellikle Netflix’teki sporcu belgeselleri, otobiyografik yapımlar en çok tercih ettiklerim. Icarus, The Great Hack, Griezman-Making of a new legend en sevdiklerim…

Bu aralar hepimizin hayatında yer alan platformlar var bir de; Netflix, Youtube, sesli kitaplar, podcast uygulamaları… Bunlardan hangileri ne ölçüde hayatının içinde? Bizle belki favori kanallarını, podcast serilerini ya da en sevdiğin dizileri-belgeselleri paylaşmak istersin?

Netflix, Netflix, Netflix…

House of Cards, Good Girls, Unbelievable vesaire…