Berfin Tanoğlu

Berfin Tanoğlu - vitruta

Good People of Vitruta üyelerinden Berfin Tanoğlu, kendisine yönlendirdiğimiz yedi soruyu cevapladı.
Berfin Tanoglu Vitruta Mag

Bize biraz kendinden bahsedebilir misin?

Selamlar, Berfin ben. Çok sıkı bir sosyal medya takipçisi olduğum yıllar kendimi Instagram’da ‘world traveler, food lover, chocolate mania, coffee addicted, true believer in karma, obsessed, procrastinator and Mother of J&Minik’ olarak tanımlamıştım. Değişen tek şey artık 2 değil 3 kedi annesi olmam:) Şimdi bir de Çirkin var. Artık hastalık düzeyinde bir kedi severim. Hatta hayatım öyle bir noktaya geldi ki, kedi ve köpek mamaları üreten bir firma da çalışıyorum.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İşletme, akabinde de Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim Stratejileri üzerine master yaptım. Yaklaşık 10 yıldır da özel sektörde pazarlama departmanında farklı markaların marka yöneticiliğini yapıyorum.

Berfin Tanoglu VitrutaBerfin Tanoglu Vitruta Mag    

Senin için İstanbul’da keyifli bir gün nedir? Neler yaparsın?

Hiç kuşkusuz bir pazar sabahı ayağımda terliklerim, üzerimde taytımla mahallede müdavimi olduğum Nişantaşı 5 Coffee and Tea’de Çirkin’i de (sokakta baktığım 3. kedim) karşı sandalyeme alıp kahve içmek. Ben İstanbul gibi kaotik bir şehirde nispeten şanslı yaşadığını düşünenlerdenim. Yaşadığım yer konum itibari ile herkesin birbirini tanıdığı yolda yürürken bile en az 5 kişiye selam verebildiğim, ayak üstü iki lafın belini kırmaya oldukça müsait. Bu yüzden genellikle “Bir kahve içip eve dönerim.” dediğim tüm pazarlar genellikle akşam üzeri eve döndüğüm ‘Bir hafta sonunun da böylece sonuna geldik!’ hissi yaratan, plansız ama bir o kadar da güzel enerjiler ile bitirdiğim zamanlar oluyor.

Berfin Tanoglu Vitruta Mag 2

Peki biraz dışarı çıkarsak, senin için ideal bir tatil nedir? Bugüne kadar gördüğün, en beğendiğin yerler neresi, buralardan bize verebileceğin bir tavsiye var mı?

Kültür ve yaşam farklılıklarına meraklıysanız Yeni Delhi-Hindistan görülmesi gereken bir yer. O dönem yoga ve enerjiler üzerine merakım yoktu tamamen turistik bir geziydi. Bir kez daha doğasını ve öğretilerini anlamak üzere gitmeyi çok istiyorum.

Benim favori şehrim Paris. Sokaklarında saatlerce gezmek, her bir köşesinde kahve içmek ve heybetli binalarını izlemek harika. Çoğu insan Eiffel Kulesine çıkmak için gidiyor, bence kuleye aşağıdan bakmak, sokak aralarından izlemek çok daha keyifli.

Ama ideal tatil son yıllarda benim için Yunanistan. Her fırsatta farklı bölgelerine gidiyorum. Yazın adaları mükemmel. Her bir adasının konsepti farklı; romantik bir tatil isterseniz Santorini. Gitmişken Aris Cave de bir gece de olsa kalın. Tasos hem ulaşımı İstanbul’dan gidecekler için kolay hem de bakir ve kimsenin olmadığı onlarca koy seçeneği ile harika bir kafa dinlenme tatili sunuyor.

Kış ayları için, Atina ve Volos’u öneririm.

Berfin Tanoglu Vitruta 3

Peki bu tatilin için valizini hazırlarken olmazsa olmazın nedir? Yanına neler alırsın?

Bir kadın için zor bir soru:) O valizde hiç bir zaman geride bırakmayı göze alacak kadar az değersiz bir eşya olmuyor maalesef. Ama hem valizim hem de çantamda yaz kış olmazsa olmazım güneş gözlüklerim. Gözlük benim hassas noktam hiç kullanmayacağımdan emin olsam da gideceğim gün sayısı kadar gözlük alıp yine sadece bir tanesini kullanıyorum.

Son dönemlerde seni etkileyen kitap/müzik/film tavsiyelerin var mı?

Yaklaşık 3 senedir ‘Ben kimim ve neden buradayım?’ sorusuna takılmış durumdayım. Bu yüzden enerji, evren ve varoluş üzerine okumaktan keyif alıyorum. Şiddetle tavsiye ettiğim 3 kitap var son dönemlerde okuduğum.

  1. Tanrının Doğum Günü-Burak Özdemir (Tanrı ile MSN konuşmaları şeklinde geçiyor. Oldukça net sorular ve radikal cevaplardan oluşuyor.)
  2. Şimdinin Gücü-Eckhart Tolle (Enerji, frekans ve pozitif düşünce konularına kafa yormaya yeni başlayanlar için ağdasız, yalın bir dille anlatılan her sayfasında kalıplarımı yıkmama yardımcı olan derin bir kitap.)
  3. Seninle Başlamadı-Mark Wolynn (Aile dizimi ve aslında yaşadıklarımızın bu yaşa kadar öğrendiklerimizin çok daha öncesinden bize miras olduğunu anlatıyor.)

Bu aralar hepimizin hayatında yer alan platformlar var bir de; Netflix, Youtube, sesli kitaplar, podcast uygulamaları… Bunlardan hangileri ne ölçüde hayatının içinde? Bizle belki favori kanallarını, podcast serilerini ya da en sevdiğin dizileri-belgeselleri paylaşmak istersin?

Netflix rocks! Explained ve Gıda Suçları son dönemlerde izlediğim devamı gelsin diye beklediğim belgesel seriler. Onun dışında aslında, popüler olan, sağdan soldan iyi eleştiriler aldığım her şeyi sonunu getiremesem de izliyorum:) Ama hala favorim Black Mirror!