Selen Akın

Selen Akın - vitruta

Good People of Vitruta üyelerinden Selen Akın, kendisine yönlendirdiğimiz yedi soruyu cevapladı.

Selen Akin Vitruta Mag

Biraz kendinden bahsedebilir misin?

Koç Üniversitesi İşletme mezunuyum, 9 yıldır da iletişimciyim. Çocukluğumda insanları izler, yemekte tanımadığım insanların masasına gider, hatta bize gelen misafirlerle gece onların evine döner; neyi neden yaptıklarını, nasıl yaşadıklarını anlamaya çalışırdım. Şimdi bunu profesyonel olarak yapıyorum. Ve bundan epey keyif alıyorum diyebilirim. Eskişehirliyim. Yemek yapmayı çok seviyorum, arkadaşlarım tarafından onaylı şef, annem içinse “ayaklı acemi şansıyım”. Uzun zamandır dans ediyorum, dans benim en büyük terapim oldu. Resim yapıyorum, aklıma gelen acayip şeyleri kısa kısa hikayelere dönüştürüyorum. Netflix bağımlısıyım. Tüm bunlara yetişebilmek için uykumdan vazgeçiyorum genelde.:)

Selen Akin Viturta Mag 2

Senin için İstanbul’da keyifli bir gün nedir? Neler yaparsın?

Çayı çok güzel olan bir yerde kahvaltı, arkadaşlarımla müze ya da galeri ziyareti, araştırıp bulduğumuz yeni lokantaları, tatlıcıları, cafeleri denemek, akşam şık bir yerde bir şeyler içmek aklıma ilk gelenler. İstanbul gerçekten güzel bir şehir ama bazen biz hayatın ataletine kapılıp unutuyoruz güzelliklerini. Bunu fark ederek, durup tadını çıkararak, hatta biraz yavaşlatarak yaşadığım günler çok keyifli geliyor.

Peki biraz dışarı çıkarsak, senin için ideal bir tatil nedir? Bugüne kadar gördüğün, en beğendiğin yerler neresi, buralardan bize verebileceğin bir tavsiye var mı?

Ben şehir tatilcisiyim. Çok planlı biri değilim, gitmeden önce araştırma yaptığım tek konu yeme içme. Hangi gün saat kaçta ne yiyeceğim bellidir onun dışında kendimi sokaklara vurup yürürüm, kaybolurum. Kalbimde en özel yeri Barcelona tutuyor. Yazı, şehir hayatını, gustoyu, sanatı ve tarihi bu kadar güzel harmanlamak zor.

Size verebileceğim tavsiye çok çünkü tatil öncesi çalışmalarımdan dev bir excel worksheet’i hazırladım. En büyük challenge gideceğim yerdeki en güzel kokteylciyi bulmak. Brüksel’deki La Pharmacie Anglaise mesela, insana nerede olduğunu şaşırtıyor.

Selen Akın Vitruta Mag 3

Peki bu tatilin için valizini hazırlarken olmazsa olmazın nedir? Yanına neler alırsın?

Bavula sığdırabildiğim kadar sneaker, şarj aleti, sırt çantası ve yalnız seyahat etmeyi sevdiğim için yemek yerken okunacak bir kitap.

Son dönemlerde seni etkileyen kitap/müzik/film tavsiyelerin var mı?

Son izlediklerim arasından Parasite kesinlikle en güzeliydi. Onu kısa süre önceki Shoplifters, Burning gibi diğer Asya filmleriyle yan yana koyduğunuzda muhteşem içgörüler çıkıyor ortaya oradaki insanlarla ilgili (mesleki deformasyon). Jim Jarmusch filmlerine sardım. Anlaması ve sevmesi zor bu adamdan Broken Flowers’ı tavsiye ederim.

Bu aralar bolca Olafur Arnalds dinliyorum. Yakın zamanlarda okuduğum kitaplar arasından da Virgina Woolf – Mrs. Dalloway çok etkileyici gelmişti.

Selen Akin Vitruta Mag 4

Bu aralar hepimizin hayatında yer alan platformlar var bir de; Netflix, Youtube, sesli kitaplar, podcast uygulamaları… Bunlardan hangileri ne ölçüde hayatının içinde? Bizle belki favori kanallarını, podcast serilerini ya da en sevdiğin dizileri-belgeselleri paylaşmak istersin?

Netflix bağımlısıyım demiş miydim? Sadece ona dedike ettiğim zamanın dışında, bir şeyi yaparken yanında Netflix de izleyebiliyorsam muhakkak izlerim. Explained, Bojack Horseman, The Good Place, Mindhunter bir çırpıda aklıma gelenler ama bıraksalar sabaha kadar konuşurum.

Socrates’in Youtube kanalı iş dışında açıp bakındığım tek kanal. Podcast olarak, Fularsız Entellik’i  dinliyorum. Sesli kitap fikrineyse hiç ısınamadım.