Kånken Çanta Nasıl Temizlenir

Kånken Çanta Nasıl Temizlenir - vitruta

1978’den bu yana dünya çapında milyonlarca insanın tercihi olan Fjällräven Kånken, ilk günden beri değişmeyen tasarımıyla outdoor stili meraklılarının arzu nesnesi. Farklı boyutlardaki ve renklerdeki çantalarıyla gönüllerde yerini sağlamlaştıran Kånken sırt çantaları, oldukça kullanışlı ve dayanıklı. Seyahatlerden outdoor aktivitelerine, okuldan ofise her yere yanında taşıyabileceğin Kånken çantanın seni  kolay kolay yarı yolda bırakmayacağından emin olabilirsin. Yine de çok sevdiğin Kånken’ini çok uzun yıllar kullanmak istiyorsan ona iyi bakmanda ve çantanın temizliğini doğru yöntemlerle yapmanda büyük fayda var. Peki, Kånken çanta nasıl yıkanır? İşte, Kånken çanta temizliği için ipuçları…

Kanken-Temizlik-Mag

İlk Kural: Çantanı Asla Çamaşır Makinesinde Yıkama

Çantan bir açık hava macerasında zor şartlarla karşılaşmış, her yanı çamur içinde kalmış olabilir. Beklenmedik bir kaza sonucu üzerine kahve dökülebilir. Durum ne kadar kötü görünürse görünsün, çantanı asla çamaşır makinesinde yıkamayı düşünme. Çünkü çantan o aşık olduğun renge özel bir boyama tekniği sayesinde kavuşuyor. Çamaşır makinesinde yıkadığında ise renklerde solma gibi hiç istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsin.

Kanken-Temizlik-Mag (2)

Temizliğe Başlarken: Çantanı Boşalt

Hedefin çantanın üzerindeki ufak bir lekeyi temizlemek dahi olsa çantanın içindekileri tamamen boşalttığından emin olmalısın. Çantan dolu olduğunda hem temizlik yapman bir hayli zorlaşır hem de çantanın içindeki önemli eşyalar ıslanabilir. Böylece çantanın içindeki gereksiz döküntüleri temizlemek ve eşyalarını yeniden düzenlemek için de bir fırsat yaratmış olursun.

Kanken-Temizlik-Mag (3)

Lekeli ve Kirli Bölgeleri Tespit Et

Ufak birkaç leke için çantanın tümünü temizlemek zorunda değilsin. Gün içinde oluşan lekelere hızla müdahale edebilirsin. Bunun için çantanı boşalttıktan sonra detaylıca inceleyerek lekeleri ve kirli bölgeleri tespit edebilir, nokta atışı bir temizlik operasyonu sonrası çantana tertemiz bir görünüm kazandırabilirsin.

Lekeleri Yumuşak Fırça ya da Süngerle Temizle

Şimdi ihtiyacın olan biraz ılık su, hassas çamaşırlara uygun bir deterjan, yumuşak bir fırça ya da sünger… Fırçayı ya da süngeri, ılık su ve bir miktar deterjanla hazırladığın karışımla ıslatarak lekeli bölgeler üzerinde lokal uygulamalar yaparak çantanı temizleyebilirsin. Bu işlemi yaparkan fırça ya da süngerin çok ıslak olmamasına dikkat etmelisin.

Son Olarak Çantanı Kurumaya Bırak

Lekelerden arındırdığın çantanı kullanmaya başlamadan önce iyice havalanan bir yerde askıya asarak ya da sererek kurumaya bırakmalısın. Kurutma sırasında çanta, doğrudan güneş ışığı almamalı, aksi takdirde renklerde solma olabilir. Ayrıca ıslak bölgelerin tam olarak kuruduğundan emin olana kadar çantanı kullanmamanda fayda var. Çünkü çantanın boyası, açık renkli kıyafetlerine renk verebilir.

Kånken Çantanı Daha Uzun Süre Kullanmanın Sırları

“Kånken çanta nasıl temizlenir?” sorusuna yanıt bulduktan sonra düzenli temizlik yaparak çok sevdiğin çantanı uzun süre kullanabilirsin. Tabii, çantanın formunu ve dayanıklılığını koruması için dikkat etmen gereken başka noktalar da var. Tercihin ister Kånken Mini, ister Kånken Sling’den yana olsun, bu basit önlemlere dikkat ettiğinde çantan yıllar boyunca sana eşlik edebilir.

Kanken-Temizlik-Mag(4)
  • Çantanı çok doldurma: Kånken Mini, Kånken No.2, Kånken Sling… Farklı hacimlerdeki Kånken modelleri arasından kullanım ihtiyaçlarına göre seçim yapma şansın var. Çantanın sağlığı açısından içini hacminden fazla doldurmamaya özen göstermelisin. Bu askılara ve fermuarlara çok fazla yük bindirerek zarar veriyor. Örneğin yanında sürekli laptop taşımak zorundaysan tercihin 18 L hacmi ve büyük arka cebiyle Kånken No.2 Laptop15″ modelinden yana olmalı.
  • Çantanı güneş ışığı altında bırakma: Kånken çanta modelleri, birbirinden güzel renklerini özel bir boyama tekniğinden alıyor. Çantanı güneş altında bıraktığında bu güzel renkler solabiliyor. Dolayısıyla severek aldığın ve uzun yıllar kullanmayı planladığın çantanı gölgede ya da doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde tutman en iyisi.
  • Yırtıkları, delikleri hemen onar: Herhangi bir şekilde çantanın üzerinde minik bir delik, yırtık fark edersen ilk müdahaleyi oldukça hızlı yapmalısın. Çünkü beklersen yırtık büyüyebilir ve onarılması çok zor bir hale gelebilir.
  • Greenland Wax ile wax’leyerek dayanıklılığını arttır: Sadece Fjällräven’in ürettiği ve mont, çadır gibi ağır hava koşullarına dayanıklı olması gereken ürünlerde de kullanılan G-1000 kumaşına sahip No.2 ve Premium Black gibi modelleri yine Fjällräven’in ürettiği Greenland Wax isimli ürünle belirli aralıklarla wax’lamak hem ürünün suya ve soğuğa dayanıklılığını artırır hem de ürünün ömrünü uzatır. Greenland Wax ürünü Vinylon-F kumaşından üretilen Kånken ClassicMiniSling veya geri dönüştürülmüş materyallerden üretilen Re-Kånken gibi modellerde kullanılmamalıdır.
Kanken-Temizlik-Mag (5)
Kanken-Temizlik-Mag (6)