Pantone 2021 Yılının Rengini Açıkladı

Pantone 2021 Yılının Rengini Açıkladı - vitruta

Pantone Renk Enstitüsü, son 20 yıldır her sene Aralık ayında, kendi kartelasında yer alan renklerden gelecek yılın trend rengini açıklıyor. Bu rengi belirlerken, psikoloji, sosyoloji ve ekonomi gibi farklı kriterleri göz önünde bulunduruyor.

2020 senesinin dingin, huzurlu ve güven veren rengi olarak seçilen “Klasik Mavi”den sonra, ilk defa 2021 yılı için 2 renk birden belirledi ve bu dinamik ikiliyi duyurdu: Ultimate Gray ve Illuminating!

Pantone-Yılın-Rengi

Yılın rengi biliriz ki moda, güzellik, tasarım ve ev dekorasyonundaki güncel renk trendlerini yansıtır, ancak 2020 yılında hayatımıza giren koronavirüs nedeniyle seçilen bu renklerin bir araya gelmesiyle verilmek istenen mesaj bu sefer biraz daha güçlü. Dingin ve neşeli sarı, her şeye rağmen güneşli günleri, yeni başlangıçları, umudu simgelerken, gri ise sabretmeyi ve dayanıklılığı simgeliyor.

Pantone-Yılın-Rengi (2)

PANTONE Başkan Yardımcısı Laurie Pressman bu sefer konunun tek bir renk veya tek bir kişiden öte, birlik ve beraberlikle ilgili olduğuna, bu iki birbirinden bağımsız rengin bile bir arada güçlü ve optimist bir etki yarattığına değindi. Aslında tam olarak COVID-19’un hayatımıza etkilerinden yola çıkılarak seçilen bu 2 renk kombinasyonu, aile ve arkadaşlarımızla aramızdaki bağların, daha doğrusu bütünüyle insan ilişkilerinin gücünün, kolektif çalışmanın ve umudunu kaybetmeden güçlü kalabilmenin sembolü olarak görülüyor.

Pantone-Yılın-Rengi (3)

2021’de dayanıklılık ve umudu hatırlatacak bu güçlü renkleri bütün yıl modadan dekorasyona hayatımızın birçok alanında göreceğimiz kesin.