PUMA x Michael Lau Koleksiyonu

PUMA x Michael Lau Koleksiyonu - vitruta

Giyilebilir sanat! PUMA ve Hong Konglu sanatçı Michael Lau, “SAMPLE” yani Türkçesi “Numune” anlamına gelen yeni koleksiyonları için bir kez daha bir araya geldi.

Puma-X-Michael-Lau

“Oyuncak Figürlerinin Manevi Babası” olarak bilinen, koleksiyon parçaları haline gelen vinil oyuncakları ve grafiti tarzı illüstrasyonları ile ünlü Hong Konglu sanatçı Michael Lau, PUMA ile yaptığı son iş birliğinde ilk fikirleri karalamaktan nihai ürünün üretimine kadar tüm tasarım sürecini yönetti. Lau, PUMA ile çalışırken ticari değer taşıyan bir ürün üretmeye odaklanmaktansa, sıfırdan yepyeni bir konsept oluşturup, sonucunda da bir başyapıt yaratma güdüsüyle yola çıktığını belirtiyor.

Puma-X-Michael-Lau (2)

Michael bazen “hata” olarak nitelendirdiğimiz şeylerin ürünlere ve bize neşe getirebileceğini bu koleksiyon ile herkese hatırlatmayı umuyor. Onun yaratıcı deneyimlerine ve anlayışına göre ne olduğundan bağımsız herhangi bir öğe oluşturulurken tasarımcının ya da fabrikada çalışan teknisyenin istemsizce yaptığı hatalar, en eğlenceli ürünün ortaya çıkmasına vesile olabiliyor.

Çoğu yerde bu hesapsız hatalarla üretilmiş ürünlerin çoğu çöpe gider, ancak Michael bu hataları kucaklamayı ve hatta tasarımlarında bunlardan özellikle beslenmeyi tercih ediyor. Baskılar ve detaylar henüz bitmemiş ve hala tasarım aşamasında olan bir koleksiyon hissiyatı doğururken, Lau’nun oyuncak figürlerinden esinlenilmiş grafik desenleri ürünlere eşsiz bir dokunuş katıyor.

Puma-X-Michael-Lau (3)

El yapımı hissiyatı veren sneaker tasarımlarında; elle çizilmiş grafikler, grafik kağıt dokuları ve diğer eğlenceli tasarım referansları göze çarpıyor.