Les Benjamins SS21 Koleksiyonu: Silk Road Services

Les Benjamins SS21 Koleksiyonu: Silk Road Services - vitruta

Les Benjamins, İpek Yolu’ndan ilham aldığı İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunda kentsel giyim kodları ile sokak giyimini, çok kültürlü ve tarihi bir ortama yeniden uyarlıyor.Silk-Road-Mag

İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunun ana ilham kaynağı İpek Yolu, hem soyut hem de somut anlamda temsil ediliyor. Bu bağlamda koleksiyon, yeni kesimler ve çizgiler yaratmak için yeniden yapılandırılmış spor giyim ve geleneksel terzilik arketipleri etrafında gelişiyor.

Koleksiyonda doğal tonlara sadık kalarak İpek Yolu’nun çöl ve deniz ticaret yollarının kumlu altın tonları ile eşleştirilen mandalina, kiremit rengi, kına kırmızısı ve okyanusun tonları olan mor ve mavi renkleri ön plana çıkıyor.

Silk-Road-Mag (2)

Antik çağların dünyasını inşa eden ticaret ağına bir saygı duruşu niteliği taşıyan koleksiyonda, çöl ve denizlerden esinlenerek kullanılan ipekli kumaşlar, kum beji ve okyanus mavisi renkleri dikkat çekiyor. Tarihi İpek Yolu referansı Les Benjamins tasarımlarında belirgin bir şekilde çağdaş bir vizyona dönüşüyor.

İlkbahar Yaz 2021 koleksiyon tasarımlarında markanın DNA’sı haline gelen, Türkiye’nin ünlü dokuma halılarının karakteristik ve birbirinden farklı desenlerinin yanı sıra pileli kumaş kullanımları dikkat çekiyor. Erkek koleksiyonunda klasik spor giyim kodları kapüşonlu sweatshirtler, dar paça eşofmanlar, kadın koleksiyonunda elbise ve terzi giyim detayları göze çarpıyor.

Silk-Road-Mag (3)

Çöl vahasına yerleştirilmiş parlak 3D görsellerle tanıtılan koleksiyon için Les Benjamins, İngiliz sanatçı Neil Raitt ile iş birliği yapıyor. Raitt’in İpek Yolu’ndan aldığı ilhamı yansıttığı çöl ve okyanus temasında hazırladığı iki özel sanat eseri, koleksiyon tasarımlarında yer alan baskılarda hayat buluyor. Her sanat eseri, tamamen çağdaş uyumlara dayanan ipek parçalar içeren koleksiyon boyunca görülebilen ikili mevsimsel baskılar oluşturmak için tarandı.

Silk-Road-Mag

Marka kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın koleksiyon ilhamı hakkında “İpek Yolu, kültür ve ticaret için tarihsel olarak kritik bir yoldu, sadece mal ticareti değil, aynı zamanda fikir ticareti, kültür alışverişi için de çok önemli bir yere sahipti.” sözlerini kullandı.

Neil Raitt ise koleksiyon iş birliğinde hazırladığı özel baskılarını şu sözlerle açıkladı: “Eserlerim manzaraları, tekrar eden sıradağları ve harita benzeri kompozisyonları bir araya getiriyor. Bu koleksiyonda yer alacak sanat eserlerinde İpek Yolu boyunca mal taşıyan büyük kervanlardan ilham aldım. Develeri boyanmış biçimde yeniden yorumlamak, lüks ve emek kavramlarını yan yana getirerek ne tür mallar taşıyacaklarını hayal etmek gerçekten çok keyifliydi.”

Les Benjamins, gerçek insanlar için yapılan gerçek giysilere olan ilgisini ifade etmek için, sokak kültürünün zenginliğini geleneksel mirasla bir kez daha yüzleştirdi ve böylelikle köklü çağdaş uyumlara dayanan çok etnikli bir koleksiyon yarattı.