Emre Ahmet Uçunoğlu

Emre Ahmet Uçunoğlu - vitruta

Good People of Vitruta’nın yeni üyesi Emre Ahmet Uçunoğlu, kendisine yönlendirdiğimiz soruları cevapladı.

Emre Ahmet hoş geldin. Seni Good People of Vitruta’yı takip edenlere tanıtalım. Emre Ahmet Uçunoğlu kimdir? Nasıl başladı, nasıl devam ediyor?

İstanbul'da doğdum, 30 yaşındayım. İş sebebiyle sıkça gezen bir ailede büyüdüm. Koç Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde üniversite ve yüksek lisans eğitimlerimi tamamladıktan sonra iş hayatına girdim ve yaklaşık 9 yıldır global şirketlerin finans departmanlarında çeşitli roller aldım. Bu süreçte İstanbul, Londra ve Amsterdam'da yaşadım. Sürekli gezmek benim için büyük bir tutku. Pandemi buna ket vurmuş olsa da en kısa sürede tekrar yurtdışı seyahatlerime başlamak istiyorum. En büyük hobilerimden biri de bira kültürünü keşfetmek ve incelemek. Gerçek bir biraseverim. Hatta bir ara @teddybeer_eu diye bir instagram hesabımdan paylaşımlar yapmaya da başlamıştım fakat sürdürebildiğim bir uğraş olmadı. Umarım ileride üzerine eğilebilirim, çünkü deneyimlerimi paylaşmaktan büyük keyif alıyorum.

Bu aralar izlediğin bir dizi var mı?

Daha çok mini belgesel dizilerini ya da günün stresini atmak için 20 dakikalık bölümleri olan diziler izliyorum. Brooklyn 99 ve Modern Family izliyorum. The Serpent ve Behind Her Eyes'ı ise izlediğim mini diziler arasında sayabilirim.

Düzenli takip ettiğin bir podcast var mı?

Sporla ilgili podcastler dinliyorum daha çok. Ama yakın arkadaşlarımdan Nihan Cabbaroğlu ve Buğra Balaban’ın Salon Sporu'nu sayabilirim. Ayrıca yine Nihan'ın kendi arkadaşlarıyla sürdürdüğü Kendimiz İçin Yapıyoruz podcastini de öneririm mutlaka.

  

Şu anda hangi kitapları okuyorsun?

Paulo Coelho'nun Hac kitabını okudum ve önerebileceğim bir kitap. Şu anda da Nikos Kazancakis'in 1940'larda yazdığı kült kitaplardan Zorba'yı büyük bir keyifle okuyorum.

İstanbul’da en beğendiğin restoranları da oldukça merak ediyoruz.

Topağacı'nda zaman geçirmeyi çok seviyorum. En sevdiğim yer de Efendi; her gittiğimde birkaç masaya selam verilebilen bir yer her zaman ayrı bir bağ oluşturuyor. Restoranlardan ise geçtiğimiz günlerde keşfettiğim Alaf 2 Tek beni oldukça etkiledi. Bunların yanında Mürver'i ve Aheste'yi de sayabilirim sevdiğim restoranlar arasında.

Son olarak Vitruta’da en beğendiğin 5 markayı öğrenebilir miyiz?

Fjallraven
Rains
WWF Market
adidas Originals
PUMA