Sinem Çelik'in Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde Önerdiği 3 Film

‘‘Filmler dünyayı değiştiremez ama izleyenler değiştirebilir.’’
Good People of Vitruta üyelerinden sevgili Sinem Çelik'in 6 Aralık'a kadar devam edecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nden bizler için önerdiği 3 film.
The North Drift


Kuzey Buz Denizi’nde yer alan Lofoten Adaları’ndaki bir adada, karaya vurmuş olan Alman bira şişesinin yolu nasıl buraya düşmüş olabilir?
Adada bulduğu bira şişesinin ardından bu sorunun cevabını merak eden Dresden merkezli film yönetmeni Steffen Krones’u, plastik atıkların Alman ve uluslararası sulardaki yollarını izlemek için endüstriyel tasarımcı Paul Weiß ile birlikte yolculuklarını belgelerken izliyoruz.
The Power of Activism

The Power of Activism, duygusal bir yolculuk ile devletlerin ve büyük şirketlerin gelecekteki düşüncelerini değiştirmek için her şeyi riske atan bir grup genç kadın aktiviste ışık tutuyor. Gerçek bir ‘David Goliath’a karşı’ tarzındaki bu ilham verici biliminsanları ve çevre korumacılar, iklim değişikliğine katkıda bulunan ve zamanın koşullarına uymayan uygulamalara meydan okuyor.
The Seeds of Vandana Shiva


Eko-aktivist Dr. Vandana Shiva’nın olağanüstü yaşam öyküsünü, endüstriyel tarımın dev şirketlerine nasıl karşı koyduğunu, organik gıda hareketinde nasıl öne çıktığını ve değişim için uluslararası bir mücadeleye nasıl ilham verdiğini anlatıyor.