Şehre Dönüş Rehberi: Evini ve Ofisini Sonbahara Hazırla

Kimimizin bir süredir beklediği, kimimizin ise gelmesini pek de istemediği bir döneme girdik. Sonbahar! Romantik bir hüzün ile yağan yağmurlar, ev alışverişleri, ofis manzaraları hem hayatımızı hem Instagram feed’imizi dolduracak. Bizim de buna hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Kişisel gelgitlerimizin, değişen havaların, sararan ağaçların verdiği hüznü ne kadar hayatımıza adapte edebilmiş olsak da biraz daha romantize ederek, pozitif olmaya çalışarak, daha iyi ve mutlu bir şekilde atlatabileceğimiz bir dönem. İhtiyacımız sakinlik, rahatlık ve biraz da kafa dinginliği.

Bir süredir hayatımızda olan bir kelime var aslında; Hygge. Hygge, uzun yıllardır dünyanın en mutlu ülkelerinden seçilen Danimarka’dan çıkan bir terim. Kişilerin kendilerini rahat ve huzurlu hissettiği, sevdikleri insanlarla güzel muhabbetler edip bir şeyler paylaştıkları, ister sıcak bir içecek ister şarap paylaştıkları bir ortam yaratabilmek. Yakılan güzel kokulu mumların verdiği sıcaklık ise olmazsa olmazlardan biri olarak görülüyor.


En önemli adımlardan biri de bulunduğumuz ortamda rahat ve huzurlu hissedebilmek. Özellikle evimizdeki bizi rahatsız eden dağınıklıktan kurtulup, huzurlu bir ortam sağlamalıyız kendimiz için.

Tüm o dağınıklıktan ve bizi rahatsız eden fazlalıklardan kurtulduktan sonra iş biraz keyfimize kalıyor. Sıcak bir içecek ile birlikte yakın arkadaşlarımızın verdiği huzur, hafif bir müzik, loş bir ışık, ilgimizi çeken bir kitap, güzel kokulu bir mum. Mumun önemi sadece kokusuyla kalmıyor Hygge’de. Mum ateşinin yaydığı sıcaklıkta sizi sakinleştirecek bir etki yapıyor. 

Dinginliği ve huzuru evinizde hissetmek için ihtiyaç duyulan ürünleri ve yeni sezon trendlerini Vitruta’da keşfet.