Liflerden F-ABRIC'e

Markus ve Lena eski tır brandalarına yeni bir yaşam verdikten yirmi yıl sonra FREITAG, Avrupa'da üretilen tamamen yeni ve biyolojik olarak parçalanabilen bir kumaş geliştirdi.

«Tekstil ürünleri bize ulaşmadan önce gerçekten dünya çapında üç kez taşınmak zorunda mı?»

MARKUS & DANIEL FREITAG

F-ABRIC AVRUPA'DAN

Materyaller, Avrupa topraklarında yetişen kenevir ve keten gibi liflerle Modal'dan yapılmıştır. Bu kaynaklar, toprağa zarar vermeyen ve aşırı miktarda su gerektirmeyen bitkilerdir. Yaygın tekstil üretim süreçlerine kıyasla, F-ABRIC'in liften nihai ürüne yolculuğu oldukça kısadır çünkü tüm üretim aşamaları Zürih'teki FREITAG fabrikasının 2500 kilometre yarıçapındaki bir alanda gerçekleşir.

F-ABRIC SAĞLIKLIDIR

Ekolojik veya sağlık nedenleriyle, kimse toksik kıyafet giymek istemez. Bu yüzden F-ABRIC'in yetiştirilmesi ve işlenmesi sırasında mümkün olduğunca az kimyasal kullanılır, bu da F-ABRIC'in Oeko-Tex® Standardı Ürün Sınıfı I'e uygun olduğu anlamına gelir - yani bir bebeği bile güvenle sarabilirsiniz.

F-ABRIC FABRİKA DOSTUDUR

F-ABRIC'ten üretilen ürünleri geliştirmek ve tasarlamak için FREITAG tarafından küçük bir kumaş uzmanları ekibi oluşturuldu. Görevleri: fabrika yaşamının taleplerini karşılayan ve aynı zamanda iyi görünen giysiler geliştirmekti. F-ABRIC, dayanıklılık, konfor ve diğer özellikler açısından F-Crew tarafından birkaç ay boyunca test edildi. Sonuçlar? Çok giyilebilir!

F-ABRIC HUZURLA ÇÜRÜR

F-ABRIC ürününe uzun yıllar mutlu bir şekilde veda etmek zorunda kalanlar, onu çöpe atmak yerine kompost yığınına bırakabilirler. F-ABRIC kumaşları, iplikler ve kenarlar dahil olmak üzere %100 doğal olarak biyolojik olarak parçalanabilir. Böylece bir giysi, yeni hammaddeler için verimli toprak haline gelir ve döngü devam eder.