Good People of Vitruta

Dilara Güngör

Good People of Vitruta’nın yeni üyesi Dilara Güngör çekimleri Anadolu Yakası’nda yapılan ilk üyemiz oldu! 

İlk kez bir dövme sanatçısını güzel komünitemize dahil etmenin heyecanıyla kendisiyle Kadıköy’deki stüdyosunda buluştuk. Hem Kadıköy sokaklarında gezdik hem stüdyosunda sohbet ettik ve oldukça keyifli bir çekim ve röportaj ortaya çıktı. Keyifli okumalar!

Dilara hoş geldin. Seni Vitruta ailesi olarak çok iyi tanıyoruz tabii ki. Aslında bazı markalarımızın yüzü de olduğun için onlar da seni tanıyor. Bugün biraz daha tanımalarını sağlayalım istiyoruz soracağımız sorularla. Bir tattoo artist olmanın -aslında Türkçe’de de gayet net karşılığı olduğu için o terimle söyleyelim- dövme sanatçısı olmanın en güzel yanları neler?


Dövme sanatçısı olmanın en güzel yanı sürekli olarak yaratıcılığımı geliştirme içerisinde yaşıyor olmak bence. Bu işin doğası gereği başka pencerelerden bakabilmek, ufkumu aydınlatabilmek insanlarla bağ kurmak ve iz bırakmanın en güzel yanları olduğunu düşünüyorum.


Nasıl başladı peki bu yolculuğun?


Geçmişte de dövmeye karşı inanılmaz bir ilgim vardı. Çok sempati beslerdim ve ciddi olarak hem dövmelere hem dövme sanatçılarına hem dövme yaptırma tutkusu olan insanlara; ciddi bir tutkum vardı yani. Kendi ilk dövmemi yaptırdıktan ve aslında dövme yaptırmaya başladıktan sonra; kendimle dövme arasında daha da güçlü bir bağ kurmaya başladım. Ve bu ilgimi mesleğe dönüştürmek istedim. 

En çok nelerden ilham alıyorsun çizimlerinde?


Kesinlikle insan hikayelerinden! Bundan daha büyük bir ilham yok benim için; o hikayeler, geçtikleri yollar, onlara vücutlarında iz bırakacak kadar değer buldukları tüm o yol en büyük ilham kaynağım. Tabii ki kendi estetik zevklerimle o ilham verici hikayeleri harmanlamak da en güzel kısmı benim için.


En çok hangi çizimleri tattooya dönüştürmekten keyif alıyorsun?


Kişiye özel çalışmalar yapmayı, daha çok siyah ağırlıklı cizgisel dövmeler yapmayı daha çok seviyorum.


Bu aralar en çok neler okuyup, dinleyip, izliyorsun? Bizle paylaşmak ister misin?


En son izlediğim film 2022 yapımı Fresh; Mimi Cave’in psikolojik gerilim türündeki filmi. Aynı zamanda bu aralar en sevdiğim dizilerden Archer’i tekrar izliyorum, çok sevdiğim dizilerden biridir.

Seni Vitruta markalarıyla bolca görüyoruz, hatta bazen çekimlerimizin yüzü de oluyorsun. :) Günlük hayatta nasıl giyinmeyi tercih ediyorsun?


Aslında işimi yansıtıyor zevkim diyebilirim. Genelde siyah ve beyaz ağırlıklı giyiniyorum; en değişmeyen özelliğim bu sanırım söz konusu günlük giyim tarzım olunca. :)

Son olarak Vitruta’da en beğendiğin 3 markayı öğrenebilir miyiz?


Sanırım en ön sıraya Chimi’yi koyarım! :) Gerçekten çok beğeniyorum tüm tasarımlarını. Adidas Originals’ın da yeri ayrı tabii söz konusu sneaker olunca. Son zamanlarda iyice ilgimi çeken Vatka Co’nun tasarımlarını da çok beğeniyorum.