Good People of vitruta Şarköy'de!

İstanbul’dan bağların ve toprağın ruhunu keşfetmek için Şarköy’deki Dedeçeşme Bağları’na varan bir yolculuğun hikâyesi.

Eylül ayının son haftasını değerlendirmek için, Good People of vitruta ile İstanbul’dan yola çıkıp Şarköy’ün sakin bağlarına varan iki günlük kısa bir yolculuğa çıktık. Betimlemeden belli olacağı üzere, şehirden uzaklaşmak, biraz nefes almak ve yeni şeyler öğrenmek için harika bir fırsattı. Nasıl mı? Hemen anlatalım.

İlk durağımız, Dedeçeşme Bağları oldu. Burada, bölgenin zengin tarihi, toprak yapısı ve iklim değişikliklerinin bağcılık üzerindeki etkileri hakkında bilgi edinirken doğanın bize sunduğu güzellikleri keşfetme şansı yakaladık.

Akabinde, fabrikaya geçtik ve üretim süreçlerinin ardındaki tüm detayları öğrendik: üzümden şıra elde etme, fermentasyon ve fıçıda dinlenme süreçlerine dair ince detaylardan bahsediyoruz. Good People of vitruta’nın, işin arka planını görmekten keyif alan bir topluluk olduğunu söylesek, şaşıran olmaz sanki!

Öğle yemeği için Mahmut’un Yeri’ne geçtiğimizde, sofrada bizi lezzetle buluşturan, yerel mutfakla uyumlu seçkilerle buluştuk. Güne, 70 yaşını devirmiş asmaların gölgesinde geçirmek için Old Vine Bağları’nda devam ettik, eski asmaların zaman içinde nasıl bu kadar köklü hâle geldiklerini ve dikim aşamalarını tadım eşliğinde öğrendik.

Programımız, otele döndüğümüz gibi bitmedi—Good People of vitruta ile akşam yemeği için şef Yaren Çarpar’ın kendi memleketi olan Antakya ile Trakya/Marmara Bölgesini bir araya getirdiği füzyon menüyle buluştuk. Sabah, tekrardan şefin hazırladığı kahvaltı sonrası da yola çıktık. Eşlikçilerin tadımdan bize kalanlar, bol kahkaha ve sohbet olduğunu söyleyerek hikâyemize son veriyoruz—bir başka gezide görüşürüz!