Grafik Tasarımcı Dilara Irmak ile Sokak Modası

Grafik Tasarımcı Dilara Irmak ile Sokak Modası - vitruta

Grafik Tasarımcı Dilara Irmak ile mesleği, sokak modası ve yaşadığı ülke olan Dubai’de deneyim kazanılması gereken aktiviteler hakkında konuştuk.

Dilara İrmak Ropotaj

-Dilara, gerek grup şirketimiz Novapera’nın, gerek Vitruta’nın, gerek Klue markasının tüm kurumsal kimliğini yaratışınla seni tanıyoruz, aslında Novapera’nın markaları için son 5 senede yaptıklarınla Türkiye sokak modasının gizli grafik tasarımcı kahramanısın bizim için:) Bir de senden dinleyelim seni:

Teşekkür ederim:) Novapera markaları için çalışmak benim için hep bir zevkti. İstanbul’da 5 yıl ajans tecrübesi edindikten sonra ‘Freelancer’ olarak çalışmaya karar verdim.

Hatta bu dönemde ilk projem ‘Vitruta Branding’ tasarımıydı ve çok eğlenerek hazırlamıştım her kalemini. Şimdilerde ise Dubai’de yaşıyorum ve hala zevkli projelere katkı sağlamaya çalışıyorum:)

 

-Pek çok farklı alanda grafik tasarım işleri yapsan da moda sektörüne olan ilgine vitruta.com’un hayata geçiriliş döneminde şahit olmuştuk. Avrupa’dan aklında en çok kalan mağazaları bizle paylaşmak ister misin?

Anna+Nina, Amsterdam

Maha, Amsterdam

Design Art Fashion Storm, Kopenhag

Cubitts, Londra

 

-Peki Dubai’de en sevdiğin mağazalar?

Dubai’nin benim için tek eksik kalan yanı sokak kültürü ve dolayısıyla mağazaları.

Ancak elbette sevdiğim mağazalar var; Comptoir 102 – The Good Life – Boutique 1 – Urbanist

Bunların dışında hemen her ülkede olan Other Stories – Maje – Amercian Vintage da favorilerim arasında.

 

-Son dönemde çevremizden Dubai’de yaşamaya başladığını duyduğumuz çok fazla insan var. Bize biraz Dubai’de hayattan bahseder misin? Bir genç profesyoneli nasıl bir hayat bekliyor Dubai’de?

Expatların ağırlıkta olduğu bir şehir Dubai, her ne kadar Arap ülkesi olsa da aslında bence şehir düzeni ve bürokrasi olarak bir Avrupa ülkesinden farkı yok diyebilirim. Çalışma koşulları ise Türkiye’ye kıyasla oldukça avantajlı. Herkesin önceliği farklıdır elbette ama mevsim sıcaklığını ve bitki örtüsünün eksikliğini düşünmezsek bence Dubai yaşaması keyifli bir yer. İş çıkışı happy hour’u yakalayıp deniz kenarında gün batırmak ne kadar kötü olabilir ki:)

  

-Vitruta’dan alışveriş yapan, Vitruta mağazalarını düzenli ziyaret eden kişilere bir Dubai seyahatinde nasıl bir rota izlemelerini önerirsin? Nereleri gezmeli, görmeli, nerelerde yemeliler?

Vitruta kitlesinin deneyimlere açık olacağını düşündüğüm için Dubai seyahatlerinde; Çölde Safari – Kamp veya Skydive önerebilirim. Arabic Coffee’nin harika aromasını mutlaka tatmaları gerekiyor. Bunun dışında Alserkal Avenue’daki Mirzam Chocolate’da çikolata tadım atölyesine katılabilir, aynı zamanda antrepolarda bulunan sanat galerini ziyaret edebilirler.

 

-Klue’nun bu yaza özel koleksiyonundaki çantalar ve clutch’larda senin tasarladığın desenleri görüyoruz. Tasarımlarının birer moda ürünü olarak mağazalarda yerini alması senin için nasıl bir deneyim oldu?

Çok severek, kesinlikle iş olarak görmeden çalıştığım bir projeydi. Klue desen tasarım süreci oldukça deneyimsel geçti benim için. Doğal desenleri ve pastel renkleri dijital ortamda birleştirdiğim tatlı bir iş oldu.

Bu tasarımları mağazada görmek çok heyecan verici, umarım sokaklarda da daha çok görmeye başlarız.