Kış Mevsiminin Olmazsa Olmazı: Layering Trendi!

Kış Mevsiminin Olmazsa Olmazı: Layering Trendi! - vitruta

Soğuk ile savaşırken bile şık görünmenizi sağlayan ve her gün yeni bir yorumuyla sokak modasıyla buluşan ‘layering’, yani üstüste farklı parçaları giyerek kombinleme trendini mercek altına aldık.Layering-Trendi

Soğuk havalarda evden çıkarken kat kat giyinip vücut ısımızı korurken, gerektiğinde de üzerimizdekileri çıkararak hava durumuna adapte olmamızı sağlayan “layering” aslında moda olmadan önce hepimizin gündelik hayatının zaten bir parçasıydı.

Kış soğukları etkisini iyice göstermeye başladıkça aklımıza bahardan kalma tişörtleri, ince kazakları ve askılı elbiseleri hemen kaldırmak gelir. Halbuki layering, yani “kat kat giyinme” tekniğini kullanarak baharlık kıyafetleri kışa adapte etmek de çok mümkün.

Herkes tarafından kolay uygulanabilir gözükse de aslında uyumlu katları kombinlemek göründüğü kadar kolay değil. Örneğin, her katmanın görünür olması, farklı desenleri uyum içinde kombinleyebilmek ve aynı renkleri üst üste giymemeye özen göstermek önemli. Yine de işin eğlenceli yanının bu olduğunu varsayarsak yıllarca modası kolay kolay geçmeyecek bir trend olan bu teknikle, gün içerisindeki değişken hava koşullarına uyum sağlayabilir, aynı zamanda da yaratıcılığınızı konuşturarak dikkat çekmeyi başarabilirsiniz.

Layerin-Trendi (3)    Layering-Trendi (4)

Bu trende ayak uydurmak için yeni parçalar satın almanız gerekmez, hali hazırda dolabınızda bulunan her mevsimden favori kıyafetlerinizi karıştırarak değerlendirebilirsiniz. İnce askılı elbiseleri hırkalarla, uzun ve kısa kollu tişörtleri üst üste giyerek ya da basic tişört üzerine gömlek ve kazak geçirerek bile bu trendi bir ucundan yakalayabilirsiniz.

Layering, farklı renk, desen ve dokuları kombinlemeye açık olduğu için size deneysel bir bakış açısı kazandırır. Eğer çok renkli giyinmeyi sevmiyorsanız yine de kolaylıkla kendi zevkinize uygun renk ve dokuları kombinleyerek ayak uydurabilirsiniz. Monokrom stili tercih ediyorsanız, birbirinden farklı uzunlukta ve dokuda kumaşlardan yararlanarak bu iki stili harmanlayabilirsiniz.

Layering-Trendi (6)