Good People of Vitruta

Orkan Orgun

Good People of Vitruta’nın yeni üyesi Orkan Orgun, kendisine yönlendirdiğimiz soruları cevapladı.

Orkan hoş geldin! Seni Good People of Vitruta’yı takip edenlere tanıtalım. Orkan Orgun kimdir? Neler yapıyor?


Alman Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunuyum. Mezun olur olmaz girişimciliğe atıldım. Son yedi yılımı kurduğum moda markamı yöneterek geçirdikten sonra bu yıl ayrıldım. Şu anda e-ticaret danışmanlığı yapmaktayım. Yıllardır dünyadaki markaları ve sektördeki gelişmeleri obsesif bir şekilde takip ettiğim; bunları kendi markamda uygulama ve tecrübe etme imkanım olduğundan dolayı benim için doğal bir geçiş oldu. Vitruta ile beraber de güzel işlere imza atıyoruz. :)


İstanbul'da neler yapıyorsun? Daha çok hangi restoranları ve barları tercih ediyorsun?


Bir Anadolu yakası sakiniyim. Hem pandemi hem de işimin etkisiyle tabii evde eskiye nazaran daha çok zaman geçiriyorum. Açıkçası pek şikayetçi de değilim bu durumdan. Bir şeyler içmek için Kadıköy'de Arkaoda yıllardır tercih ettiğim yerlerden biri. Ataşehir'de DasDas'ın etkinliklerini takip ediyorum. Meksika yemeklerine karşı büyük bir ilgim var, ayda birkaç kez mutlaka Los Altos'a uğrarım; yemeklerinin yanında kokteyllerinin de oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum.

Son dönemde takip ettiğin podcastleri, Youtube kanallarını öğrenebilir miyiz?


Sıkı bir Youtube izleyicisiyim. Çalışırken de arka planda mutlaka bir Youtube programı dinliyor oluyorum. E-ticaret, Facebook reklamları için takip ettiğim yabancı kanallar var. Günlük haberler için Nevşin Mengü, ekonomi için Atilla Yeşilada ve Murat Muratoğlu'nu takip ediyorum. Artık fazla maç izlemesem de yorumları dinlemeyi seviyorum; bu durum sadece bana özel değil tabii, son zamanlarda fazlasıyla gözlenir hale gelmiş. Socrates Dergi'nin kanalında Kaan Kural ve İnan Özdemir'in sunduğu Amerikan Mutfak'ı kaçırmam. Galatasaray nasıl gidiyor diye merak edince de Vole'ye arada göz atarım. 

Film ya da dizi olarak bize neler önerirsin bu günlerde?


What We Do in the Shadows ve Archer'ın son sezonlarını izliyorum. Hemen öncesinde Japon animeleri ve dizileri dünyasında kendimi bulmuştum. Yaratıcılıkları, kendilerine has tepkileri ve kültürü her zaman çok ilgimi çekmiştir. Alice in Borderland, High-Rise Invasion, Attack on Titan’ı herkese tavsiye ederim.


Vitruta'da en sevdiğin 5 markayı öğrenebilir miyiz?


En beğendiğim markaların başında ikonik Kånken çantalarından dolayı Fjällräven geliyor. Bot giymediğim zamanlarda ayağımda genelde Vans veya Converse oluyor. Lar Studio'nun desenli gömlekleri oldukça eğlenceli. Rains yağmurluklarıyla daha çok aşina olduğumuz bir marka ama ben kartlık, laptop kılıfı gibi ürünlerini de çok severek kullanıyorum.