Vitruta'da Yeni Dönem Başladı!

Vitruta'dan aldığın sürdürülebilir her ürün artık doğada senin adına bir ağaca dönüşüyor.

İklim değişikliği problemiyle mücadelede en etkili yöntemlerden birisi ağaçlandırmaların artırılması. Bu global problemi durdurabilmek için dünyanın 2030 yılına kadar 1 ila 1.5 trilyon ağaca ihtiyacı var. Ancak günümüzde geleneksel yöntemlerle ne yazık ki bu sayıya ulaşmak neredeyse imkansız. Vitruta olarak bu problemin farkındayız, hem bu konuya dikkat çekmek hem de çözüm üretmeye çalışmak istiyoruz.


Vitruta Sürdürülebilirlik Programı kapsamında, online ve fiziki mağazalarımızda materyallerinin %50’sinden fazlası doğal kaynaklardan elde edilen ürünleri “sürdürülebilir” olarak sınıflandırıyoruz ve bu ürünleri üzerinde QR kodu yer alan etiketlerle öne çıkarıyoruz. ecording ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde; bu ürünleri satın alan, QR kodlarını okutan ve tohumunu seçen tüm müşterilerimiz adına, ağaçlandırılması gereken ulaşılması zor alanlara ecoDrone ile tohum atıyoruz.

ecording Nedir?

ecording; küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir ve inovatif çevre teknolojileri geliştirerek iklim değişikliği ve kadın istihdamı sorunlarına birlikte çözüm getiren bir sosyal girişimdir.


ecoDrone Nedir?

ecoDrone; ecording tarafından geliştirilen, ağaçlandırılması gereken ulaşılması zor alanlara havadan 1 dakikada 250 adet tohum topu atışı gerçekleştiren ve tohumları 16 kat koruma oranına sahip biçimde toprakla buluşturan insansız hava araçlarıdır.

Tohum Topu Nedir?

Tohum topları, tohumların doğa koşulları altında çimlenme ihtimallerini iyileştirmek ve ağaca dönüşme süreçlerinde karşılaşabileceği olumsuz etkileri minimize etmek amacıyla; özel bir karışımla hazırlanır. Tohum toplarının içeriğinde; kil, mineral, orman toprağı, tohum, su tutucu materyaller ve gübre bulunmaktadır. Hazırlanan bu karışımla kaplanan tohumlar; soğuk, aşırı sıcak, rüzgar, orman canlılarının tohumu yemesi gibi olumsuz koşullardan korunmaktadırlar.

Kadın İstihdamına Destek

Tohum ekim çalışmalarında kullanılan tohum topları, o bölgelerdeki kırsal alanlarda yaşamlarını sürdüren ve iklim krizinden doğrudan etkilenen kadınlar ile üretiliyor. Bu bölgelerde yaşayan kadınlara, tohum topu üretimi için geliştirilen özel sürecin eğitimleri verilerek üretim yapılması sağlanıyor ve üretilen tohum topları kendilerinden satın alınıyor. Böylece onlar için alternatif bir gelir kaynağı oluşturulurken, iklim krizi ile mücadeleye de katılmaları sağlanıyor.

Doğaya daha az zarar verecek seçimler yapmak her zaman bizim elimizde. Vitruta Sürdürülebilirlik Programı kapsamında modanın farklı bir şekilde ele alınıp hala etkileyici ve eğlenceli kalabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda yeni projelerle farkındalık yaratmaya devam edeceğiz. 


Sürdürülebilir ürünleri incelemek için burayı tıklayın!