Camper Sürdürülebilir Koleksiyonuyla Vitruta'da!

Camper'ın ilkbahar-yaz sezonu sürdürülebilir materyaller içeren özel koleksiyonuyla Vitruta'da! 


Tasarımı ve renkleriyle dikkat çeken iddialı modellere sahip bu koleksiyonun arkasındaki sürdürülebilirlik hikayesini beraber inceleyelim.

Camper'ın SS22 koleksiyonu geri dönüştürülmüş tekstiller, kenevir, şeker kamışı, kahve ipliği, boyanmamış deriler ve pet astarlar gibi sürdürülebilir materyaller içeriyor.


Ürünlerin %85'inin sürdürülebilir içeriğe sahip olduğu koleksiyonda yer alan derilerin %93'ü LWG* sertifikasına sahipken, kotonların %100'ü ya geri dönüştürülmüş ya da organiktir. 


*LWG; (Leather Working Group) Sivil inisiyatif olarak kendi oluşturduğu denetim protokolü çerçevesinde deri üreticileri, deri ürünleri üreten veya ürünlerinde deri kullanan uluslararası markaları ve tedarikçileri denetleyen bir yapıdır.

Modellerin %88'inin üst yüzeyinde ham plastik yer almazken dış tabanların da %43'ü en az %20 geri dönüştürülmüş ya da natürel bileşene sahiptir.


Doğada çözünebilen, kimyasalı azaltılmış materyallerin yer aldığı ayakkabılar, su tüketimini azaltarak uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanmıştır. 


Vitruta Sürdürülebilirlik Programı kapsamında içeriğindeki materyallerin sürdürülebilir kaynaklardan elde edildiği ürünlere mağazalarımızda yer vermeye ve bu ürünleri öne çıkarmaya devam ederken, Camper'ın bu farkındalıkta ciddi bir seviyeye geldiği ilkbahar-yaz koleksiyonuna Vitruta'da yer vermekten gurur duyuyoruz. Sezon boyunca daha bir çok yeni modeli mağazalarımızda satışa çıkarmaya devam edeceğiz.


2021 yılının başında %20 olan mağazalarımızdaki sürdürülebilir ürün sayımızı 2021 yılının sonunda %32'ye çıkarmıştık yıllık sürdürülebilirlik hedeflerimiz dahilinde bu oranı 2022 yılı sonunda en az %40 yapmak üzere bu tür değerli markaların sürdürülebilirlik koleksiyonlarına mağazalarımızda yer vermeye devam edeceğiz.