Good People of Vitruta

Simge Pınar

Simge Pınar, Good People of Vitruta’nın yeni üyesi! Kendisiyle güneşli, pırıl pırıl bir Ekim gününde Pera'da buluştuk. Pera’nın sokaklarında ve tarihi binalarında çok keyifli bir çekim gerçekleştirip birkaç hafta öncesinde Yalnızlık Cesaret İster’in video klibine ev sahipliği yapan Vitruta Space’e dönüp çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Sizlerin de okurken aynı keyfi alması dileğiyle!

Simge hoş geldin Good People of Vitruta’ya! Öncelikle klasik sorumuzla başlayalım; Simge Pınar kimdir? Nasıl başladı, nasıl devam ediyor, neler yapıyor?


Merhaba Vitruta, hoş buldum! :) Ben Simge, İstanbul’da yaşıyorum, şarkıcı - şarkı yazarı ve müzisyenim. Bir süredir şarkılarımı yayınlıyor, konserler veriyor ve müzik prodüksiyonu şirketimiz klik ile ilgileniyorum. Şu sıralar ikinci albümüm Sevgideğer’deki şarkılarımın akustik versiyonlarını hazırlamakta, sonbaharın gelişine sevinmekte ve şehirde ilham toplamaktayım.


Hem şarkıcı hem de şarkı yazarı olmak iki ayrı yetenek; bunu nasıl başardın? Birbirine engel olan yetenekler mi yoksa birlikte güçlenen yetenekler mi?

Çocukluğumdan beri hem edebiyata hem de müziğe yoğun bir ilgi ve heyecan duydum. Hep çok okumaya çalışan, yazan ve şarkı söyleyen biri oldum; ne mutlu ki bu üçü organik şekilde birleşerek bu hayatta bana en büyük tutkumu çok erken yaşlarda keşfetmemi sağladı. Kendi şarkılarımı yazmak ve söylemek en büyük hayalimdi, dolayısıyla benim için şarkıcılık ve şarkı yazarlığı birbirini çok besledi ve birlikte güçlendi diyebilirim. 

Şarkılarını yazarken sana en çok ne ilham verir peki? Nelerden beslenirsin?


En çok yaşadıklarımdan, etrafımdaki insanlardan, hikayelerden, kitaplardan, şehirlerden, resimlerden, filmlerden ve aslında gözümün gördüğü, ruhumun hissettiği pek çok şeyden bilinçli ya da bilinçsiz olarak ilham alıyor, besleniyorum.


Geçtiğimiz haftalarda Vitruta olarak çok özel bir işe ev sahipliği yaptık. Yalnızlık Cesaret İster şarkının video klibi Vitruta Space'te çekildi ve geçtiğimiz günlerde de yayınlandı. Biraz o çekim gününü anlatmak ister misin?


Yalnızlık Cesaret İster’in video klibi Vitruta Space'te çekildiği için çok mutluyum. Sevgili yönetmenim ve arkadaşım Emir Yargın ile 2018’de beraber çektiğimiz Biz Hep Aynı video klibinin sonrasında, Yalnızlık Cesaret İster klibi için ikinci defa bir araya geldik. Böylesine eğlenceli bir şarkıda buluştuğumuza çok seviniyorum, her şeyiyle içime çok sinen bir klip oldu. Aşırı eğlendiğimiz bir çekim günü geçirdik, Vitruta Space'te arkadaşlarımızla bir partideydik hakikaten. O keyifli günün ruhunun klibe de son derece yansıdığını düşünüyorum; Emir Yargın’ın yönetmenliği ve Kabuk Stüdyo’nun animasyonlarıyla şahane bir klip ortaya çıktı. Bu vesileyle klipte emeği geçen herkese ve Vitruta’ya çok teşekkür etmek isterim yeniden.

“Yalnızlık Cesaret İster” oldukça etkileyici bir şarkı, sözleri de sana ait. Bize bu şarkıyı yazma hikayeni, hangi duygularla yazdığını anlatmak ister misin?


Çok teşekkür ederim, ne mutlu! Yalnızlık cesaret ister, kendin olmak cesaret ister, mutluluk cesaret ister. Derinlerine dalmak, en diplerinde dolanmak, karanlığından korkmamak ve kendinle karşılaşmaya cesaret etmek. Bunları başarabildiğimizde, biricik ruhumuzla temas edebildiğimizde, kendinle kalmanın en yakın arkadaşımızla olmak kadar eğlenceli ve keyifli olduğunu fark ettim. Yalnızlık Cesaret İster’i yalnızlığı ve kendinle olabilmeyi kutlamak için yazdım.
Son zamanlarda okuduğun ve seni etkileyen kitaplardan, dinlediğin podcastlerden ya da izlediğin film/dizilerden bizle paylaşmak istediğin neler var?


Son zamanlarda Matt Haig’in kitaplarına sardım. Gece Yarısı Kütüphanesi ve Zamanı Durdurma Yolları’nı severek okudum, İnsanlar’a da yeni başladım. Maggie O’Farrell’den Hamnet de son zamanlarda okuyup sevdiğim kitaplar arasında. The Rehearsal dizisinin methini duyuyordum bir süredir, yeni başladım ve çok öneriyorum. Pandemiyle birlikte ben de pek çok kişi gibi bolca podcast dinlemeye başladım. Unlocking Us with Brene Brown, Üretim Kaydı, On Being with Krista Tippett, Song Exploder ilk aklıma gelen ve severek takip ettiğim podcast serileri.
Son olarak Vitruta’da en sevdiğin 3 markayı öğrenmek istiyoruz. :)



Simge Pınar'ın çekimde kullandığı ve sizler için seçtiği ürünler için buraya tıklayabilirsiniz.