Section
Drop element here

Quintet of Quirks Şimdi Yayında!

vitruta’nın Pera’daki 5. yılına özel bir iş olarak üretilen “Quintet of Quirks", sadece bir görsel deneyim sunmanın ötesine geçerek, topluluğa ve aidiyete yaptığı vurgu ile kalıcı bir iz bırakmayı hedefliyor.

Yönetmenliğini Serra Duran Paralı'nın yaptığı ve 484'ün yaratıcı ekibi tarafından hayata geçirilen kısa film "Quintet of Quirks", Pera mağazası çevresindeki günlük yaşamı baz alarak, topluluk olma ve arkadaşlık kavramlarının özüne dair bir bakış sunuyor.

Hareketli Pera mağazasının arka planına karşı, yolları beklenmedik şekilde kesişen iki çalışanın günlük yaşamını takip eden filmde; hayatın iniş çıkışlarıyla başa çıkmaya çalışırken; aşk, arkadaşlık ve topluluğu keşfedişlerinin hikayesi anlatılıyor. Mağazayı sıkça ziyaret eden tuhaf müşterilerden, işlerin düzgün bir şekilde yürütülmesini sağlayan sadık çalışanlara kadar; her karakter hikayeye kendi benzersiz bakış açısını getiriyor.

Hikaye açıldıkça, izleyicilere insan ilişkilerinin güzelliğini vurgulayan sıcak ve kısa sahneler sunuluyor. Bir fincan kahve paylaşmak, birine yardımcı olmak veya sadece anlayışlı bir dinleyici olmak gibi davranışların yaşamlar üzerinde derin bir etki bıraktığını anlatan kısa filmi yayında!

Sunan: vitruta
Yönetmen: Serra Duran Paralı
Yazanlar: Serra Duran Paralı & Ali Yavuz Ata
Görüntü Yönetmeni: Ahmet Açıkkol
Prodüksiyon: 484 Urban Garden
Yürütücü Yapımcı: Selçuk Gerger & Melih Gerger
Uygulayıcı Yapımcı: Zeynep Hançer
Kurgu: Alican Özker
Orijinal Müzik: Cem Yılmazer
Sanat Yönetmeni: Günsu Sarı
Sanat Asistanı: Zehra Üğüten
Kostüm: Yaren İbil
Yapımcı Asistanı: Berke Şenel
Yapım Koordinatörü: Şevval Remziye Erdinç
Yapım Asistanı: Betül Sarıkavak
1.Yardımcı Yönetmen: Efe Can Yıldız
2.Yardımcı Yönetmen: Aytaç Yaşar

Oyuncular;
Beril Kayar
Emirhan Çelenk
Elifsu Soybir
Murat Kahya
Sophie Small
Metin Ali Maltepe
Hank

Özel Teşekkürler;
Sinan Logie
Doğa Öktem
Tankut Aykut
Bora Taşçı
Ali Yavuz Ata
Damla Bozoğlu
Steph Gallia
Burak Koçak
Ahmet Sesigürgil

Basın Danışmanı: Hande Sönmez

good-people-of-oya-tekbulut-11.jpg__PID:caf9431c-1191-498d-9516-bca6e7760dd8
good-people-of-oya-tekbulut-8.jpg__PID:431c1191-f98d-4516-bca6-e7760dd812f2

Artık New York’taki By Way Of pop-up mağazandan; çok sevdiğin, ilham aldığın değerli hocanın isminden ve sana etkilerinden de bahsetmezsek olmaz sanki.

New York’taki Jewelry Week sırasında bir haftalık pop-up mağazamızı konumlandırdık ve süreç inanılmaz güzel geçti. Bir markanın fiziksel alanını yaratmanın, o dünyayı tamamlamanın ayrı bir keyfi varmış gerçekten. Yani “Bu yaptığımız ürünlerin dünyası nasıl bir yer?” sorusunu düşünmek kesinlikle ayrı bir deneyimdi benim için.

Başlangıç noktasını bilen ve hatta seni sen olmaya cesaretlendiren insanlarla bu deneyimi paylaşmak ise apayrı bir zevkti. Bunlardan biri annem, öbürü de Pratt’teki tez hocam Alex Shweder’di. Alex’ten şöyle bahsedebilirim: ilk defa bana bir tasarımcı olarak alan açan hocamdı. Okul gibi kurallı yapılarda çok parlamış bir insan olmadım aslında (genellikle sürtüşürdüm o kurallarla) ve bazen de kafa tutardım onlara. Hayatım boyunca bu konuda cezalandırıldıktan sonra, Alex, tam tersine bu tavrımı cesaretlendirip bir tasarım diline dönüştürmeyi öğretti.

Neleri gezmeyi, incelemeyi, görmeyi, okumayı seversin? Bizlere ilham vermesi ya da sana iyi gelmesi açısından birkaç şey sıralarsan harika olur!

Aslında insanları incelemeyi çok seviyorum. Bazen bazı hikâyeler, okuduklarım ve izlediklerim bana ilham veriyor. Kültür, sanat ve tasarım alanlarını takipte kalıyorum. Ama hayatta çok da ilhama inanmıyorum— şöyle ifade edeyim: Bir şeyin yoktan gözünün önünde belirdiğine inanılan o romantik anlamdaki ilhamdan uzağım.

İlhamın aranarak bulunduğunu, tamamen bir araştırmanın ve mesainin sonucu olduğunu düşünüyorum. Bu sürecin, klasik anlamda defter-kitap açmaya dönüşmesine gerek yok. Yaklaşımımın ilhama genel bir düşünce tarzı olarak yaklaşmak olduğunu söyleyebilirim. Aramadan bulunmuyor yani bence o ilham.

good-people-of-oya-tekbulut-1.jpg__PID:56bc9306-631f-4847-abfd-797d31d47fca

“vitruta” denince aklına gelen güzel şeyleri yazarak bizi onore etmek ister misin? Marka, semt, birey, renk, etkinlik—aklına ne gelirse.

vitruta ile olan ilişkim, bireylerle başladığı için, ilginç bir şekilde aklıma ilk başta kişisel bağlantılarım ve dostluklarım geliyor. Aslında benim için en çok ağır basan taraf, komünite. İkincil olarak da “Pera’da önünden geçerken hep vitrinine, seçkisine bakmayı sevdiğim o marka/dükkân” diyebiliriz.

Oya Tekbulut’un çekimde kullandığı ve seçtiği ürünler için buraya tıklayabilirsiniz.