Rains Sonbahar/Kış 2021: Anticipate

Rains Sonbahar/Kış 2021: Anticipate - vitruta

Raimns-AW-Mag

RAINS, geçtiğimiz günlerde dijital olarak gerçekleştirdiği “Anticipate” defilesiyle Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonunu tanıttı.

Rains’in huzursuz edici bir dünyayı resmettiği bir defile ile tanıttığı ”Anticipate” isimli Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonu, beklenmeyenin beklentisi içine girildiği olgusu üzerine oluşturuldu.

Bilinmeyene cesurca göğüs geren koleksiyon, sırada ne olacağına dair beklentiler etrafında tartışma alanı yaratıyor.

Rains-AW-Mag (2)

Modern hayatın işlevselliğine uygun tasarımlardaki form ve fonksiyon dengesi, gereksiz taviz vermekten kaçınıyor. Ağır PU kaplama dimi kumaş ve canlı kumaşların bir arada kullanımındaki tezatlık, usta terzilikle paraşüt benzeri siluetlerde hayat buluyor. Hacimli “puffer” takımları, kullanıcıları dış unsurlara karşı bir zırh gibi saran güvenlik kabukları oluşturuyor.

Bütün bu temalar, gelecek için ortak bir umut duygusu ve kolektif bir mücadele hissiyatı doğuruyor.

“Bu sezon, güncel dünya meselelerini ele almak, gündeme özgüvenli duruşu ve mesajıyla katkı sağlayacak bir koleksiyon oluşturmak kaçınılmazdı. İnsanlara güçlü ve işbirlikçi hissettirecek, varlıklarının bilincinde olduklarını hatırlatan parçalar oluşturmak istedik. Bu yoldaşlıkta birlik ve güven duygusunu sağlamak için tek tip renk paleti ve bold siluetlerden faydalandık.” diyor tasarımcı Tanne Winter.

Koleksiyonun merkezi renk paleti olarak ise, yalnızca holografik dokunuşların ve koleksiyona ışıltı katacak buzlu mavinin kesintisine uğramış gri bir donanmanın tonları belirgin.

Rains-AW-Mag (3)

Outdoor bir lifestyle markası olan Rains, Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonu için bilim kurguya atıfta bulunarak, defilede de bizlere sinematik bir şov sunuyor.

Beklenmeyen şeyleri keşfetme güdüsüyle yola çıkan 30 adet kombin, platformun üzerinde açık havanın beşiğinde süzülen bir su küresine doğru yürüyor. Aydınlık ve karanlık kavramları bir araya getirilerek gizemli dünyevi karşılaşmalara alan yaratarak koleksiyonu ele geçiriyor.

Rains’in şimdiden büyük yankı uyandıran koleksiyonu, Sonbahar/Kış sezonunda Türkiye’de ilk kez vitruta.com ve Vitruta mağazalarında satışta olacak.