Good People of Vitruta

Ayça Batak

Good People of Vitruta’nın yeni üyesi Ayça Batak, kendisine yönlendirdiğimiz soruları cevapladı.

Ayça hoş geldin. Seni Vitruta ailesi olarak çok iyi tanıyoruz, özellikle yaklaşık iki senedir iş birlikleri yapma şansımız da oluyor. Seni Good People of Vitruta’yı takip edenlere tanıtalım istedik bu kez. Ayça Batak kimdir? Neler yapıyor?


1994 yılında Edirne’de doğdum. Üniversiteye gidene kadar bu şehirde yaşadım. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nü kazandım. Bir süre İzmit’te yaşadıktan sonra İstanbul’a taşındım ve hem okudum hem de çeşitli yerlerde staj yaptım. Şu anda freelance olarak markalarla çalışıp, işler üretmekteyim. 


Bu aralar izlediğin ve beğendiğin filmler ve diziler nelerdi?


Biraz karışık bir listem var ama özellikle pandemi döneminde en sevdiklerim şunlar oldu: Anne with an E, Black Spot, Freud, Ragnarok, I Am Not Okay with This, In the Tall Grass, Marriage Story, Unorthodox, The Staircase…

Düzenli takip ettiğin bir Youtube kanalı veya podcast var mı?


Bu aralar sürekli Youtube’da geziniyorum. Hem eğlenceli hem de benim de hayalim olan karavan kanallarını takip ediyorum. Trail of Us favorilerimden. Flu TV ve Mesut Süre de keyifle izlediğim diğer kanallar.


İstanbul’da neler yapıyorsun peki? En çok nerelerde zaman geçiriyorsun? Ne kadar seviyorsun İstanbul’u?


İstanbul’dan bazen gitmek için can atan bazen de “ben bu şehirsiz yapamam” diyen biriyim. :) İlk geldiğim günden beri Kadıköy’ün yeri benim için çok ayrı. Her seferinde evimdeymiş gibi hissettiyor bana. Kadıköy’deysem müdavimi olduğum Bina favori mekanım diyebilirim. Arkadaşlarla güzel bir kahve için Manifesto. Yeni yeni gitmeye başladığım ve çok güzel yemekleri olan yer ise Dün. Bu üç yer benim favorilerim. Ama ne kadar Kadıköy aşığı olsam da şu anda Cihangir’de oturuyorum. Cihangir’in kendine has tarzını; küçük ve kompakt halini çok seviyorum.

Son olarak Vitruta’da en beğendiğin 5 markayı öğrenebilir miyiz?


Vitruta ile tanıştığım günden beri Kånken aşığı oldum. Her rengini her çeşidini almak istiyorum. :) İkinci sırada Rains! Özellikle son dönemde çıkardıkları renkler harika! Les Benjamins, Lar Studio ve tüm sneaker modellerine bayılıyorum!