Hayalleri Gerçekleştiren Proje: Skateistan – CHPO

Hayalleri Gerçekleştiren Proje: Skateistan – CHPO - vitruta

İsveçli CHPO, minimal ve ikonik İskandinav tasarımı kol saati ve güneş gözlüklerini uygun fiyatlarla tasarım severlerle buluşturuyor. Skateboard kültürü, müzik ve sanattan ilham alarak ortaya çıkan CHPO, Avrupa’nın son yıllarda en dikkat çeken markalarından biri.

CHPO’nun sürekli desteklediği ve ortak projelere imza attığı; zor şartlarda büyüyen çocukları eğitmek ve geliştirmek için kurulan uluslararası yardım kuruluşu Skateistan ise Afganistan ve Güney Afrika’nın ardından geçtiğimiz günlerde Kamboçya’da yeni bir kaykay okulu daha açtı.

Komboçya’daki çocukların hayatını değiştirecek bu projenin öğrencilerinin 53%’ünü kız çocukları oluşturuyor. İçinde devasa bir kaykay pistinin yanı sıra kütüphanenin ve çeşitli aktivite sınıflarının bulunduğu, yeşillikler içinde konumlanan bu güzel okul, Komboçyalı çocuklara yeni bir ufuk açarken onlara, güvenilir ve eğlenceli bir ortam sunuyor.

CHPO ile birlikte bu projenin en büyük destekçileri arasında yer alan Skateroom, Grayson Perry ve Andy Warhol’un sanat çalışmalarının yer aldığı sınırlı sayıda lanse edilen kaykaylarının tüm satış gelirlerini bu projeye aktarıyor.

Skateistan’ın gerçekleştirdiği bir çok harika projeye skateistan.org üzerinden göz atabilirsiniz.