Good People of Vitruta

Melis Güven

Çok sevdiğimiz Melis Güven, Good People of Vitruta’nın bu haftaki konuğu oldu. Kendisiyle Pera’daki Vitruta’da öğlen saatlerinde buluşup, Beyoğlu sokaklarındaki çekimin ardından Comedus’ta birbirinden güzel şarapları deneyip günün sonunda ise Soho House’da bir akşam yemeği ile çok keyifli bir gün geçirdik. Haliyle bolca konuşup, sizle paylaşacak çokça konuya değindik. Umarım okurken siz de aynı keyfi yaşarsınız!

Melis, önce en zor soruyla başlayalım sonra güzelce sohbet ederiz. :) Melis Güven kimdir? Neler yapıyor, nasıl başladı, nasıl devam ediyor?


Devamlı üretmeye, kendini geliştirip, büyütmeye çalışan bir vokalist ve söz yazarıyım.


Seninle ilk olarak Giritli Restoran'da tanışıp, Ayşe Hanım’ın sofrasında çok keyifli bir akşam geçirmiştik. Giritli'ye sıkça gittiğini biliyorum; senin için nasıldır yeri?


Giritli evim gibidir gerçekten. Doğal olmasını ve hem o mahallenin hem de mekanın dokusunu çok seviyorum. o yüzden sıkça ziyaret edip, çok keyifli sohbetli akşamlar geçirdiğim bir yer Giritli. Türkiye'den uzaklaşmışım ve sanki Yunanistan ya da İtalya'da kalabalık, güzel muhabbetlerin olduğu, güzel yemeklerin olduğu bir yere kaçmışım gibi hissederim kendimi. 


Ayşe Hanım'a bir şey söylemek ister misin peki?


Ayşe Abla seni seviyorum! :)


Peki Giritli'yi bir kenara bırakacak olursak, İstanbul'da en çok nerelerde zaman geçiriyorsun? Neler yapmayı seviyorsun?


En çok zamanı yaşadığım yer olan Pangaltı'da geçiriyorum diyebilirim. Benim zaman geçirdiğim yerler genelde gastronomik anlamda öne çıkan yerler; zaten bu yüzden Pangaltı'dan da asla taşınamıyorum. :)

Çok fazla üretiyorsun, her ay yeni bir single'ın düşüyor önümüze dijital platformlarda. Sana ne ilham veriyor bu şarkıları üretme aşamasında?


Yaşanmışlıklarım. İnsan hikayeleri. Rüyalar. -Rüya notları notları tutarım, çok önem veririm.- Okuduğum kitapları da ekleyebilirim bu listeye.


Peki bu aralar okuduğun ve öne çıkan bir kitap var mı?


Şu anda Mark Wolynn'in Seninle Başlamadı kitabını okuyorum. Gerçekten çok etkileyici bir kitap, bazen insanlar yolunu yönünü kaybedebiliyor. Kitaplar doğru zamanlarda farkında olmadan aldığınız bir kitap hayatını beklemediğiniz yerelere götürebiliyor. Bu kitap da çözümleyemediğim ve sorguladığım birçok şeyi anlamama ve çözmeme yardımcı oldu.


Geçen hafta Touche'deki konserin nasıl geçti? Sanırım Suya Doğru'nun ilk canlı performansıydı aynı zamanda?


Çok güzeldi! Uzun zamandır sahne almak istediğim bir yerdi Touchè. Bence İstanbul'daki en özel performans alanlarından biri. Çok keyifliydi, aynı zamanda lise arkadaşlarımla sahne aldığım için kendimi hiç olmadığım kadar rahat ve kendim gibi hissettiğim bir akşamdı. Bir taraftan Good People'ın bir başka üyesi İpek Şensılay'ın güzel dokunuşlarıyla yarattığı takılarla sahnedeydim. Bütün şarkıların düzenlemelerini değiştirdik. Ve bu değişikliklerin ardından ilk konserdi.

Bize birkaç film önerir misin?


Wes Anderson'ın French Dispatch'i, Paolo Sorrentino'nun Hand of God'ı ve Joachim Trier'in The Worst Person in The World'ü son zamanlarda izlediğim ve çok beğendiğim 3 film.


Günlük rutinin var mıdır?


Var! Uyanır uyanmaz ilk olarak kahve makinasını çalıştırmak. Çiçekleri sulamak. Ve müzik açıp kedilerim Lulu, Mo ve Sansa'yı beslemek. Sanırım en değişmeyen rutinim bu.


Sahnede ve günlük hayatta giyim olarak iki ayrı Melis mi var yoksa aslında birbiriyle çok benzer tarzlarla mı ilerliyorsun?


Sahneye çıkarken gösterdiğim özeni günlük hayatımda da göstermeye çalışıyorum. O yüzden tarz olarak çok büyük farklılık olduğunu düşünmüyorum. Ama sahnedeki karakterimle günlük hayatımdaki karakterim tabii ki aynı değil. :)


Bize birkaç şarkı önerebilir misin peki bu aralar dinlediğin?


Size minik bir playlist yapayım bence çünkü birkaç tane değil. :)
https://open.spotify.com/playlist/5mhp91jdS6Ai3IXuH0X99U?si=cd846f90ea1b4ab1

Yakın dönemde yeni bir proje var mı peki?


4 Mart'ta Ah Kosmos!'la Bildiğin Yere isimli ortak çalışmamız olan bir single yayınlanacak! Aşırı heyecanlıyım bu işbirliği için!


Görsel anlamda özgün ve beklenmedik işlerin de yer aldığı çok özel bir video klibimiz de olacak. Sevgili Uğur Baltepe'nin çok özel 3D çalışması odağında gelişen bu videonun da oldukça ilgi çekeceğini düşünüyorum.

Bunun ardından ise Melis Güven sound'unu sözlerle de besleyerek daha enerjik, hareketli bir noktaya getireceğiz. Şu an ekip ile üzerine çok yoğun çalışıyoruz, sahnesine kadar bazı fikirler oturmaya başladı diyebilirim, detay paylaşmayayım sürprizler hepimizi heyecanlandırsın fakat çok yakında çok güzel haberlerle geliyorum. Hep birikte dans edeceğimiz günler çok yakın!


Vitruta'da en sevdiğin markaları bizle paylaşmak ister misin?


RAINS tabii ki de! Dr. Martens çok severim ama galiba bu aralar yok Türkiye'de. Bil's ürünlerini de doğrusu bugün çok beğendim! Ve de Chimi!